banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Elkezdődött az első bánsági IKEA-üzlet építése

Az áruházat a tervek szerint 2022 tavaszán fogják megnyitni.

Megkezdődtek a munkálatok magyarok által is lakott Újszentes határában, ahol az IKEA harmadik romániai áruháza áll majd. A Temesvár Arad felőli bejáratánál fekvő 85 ezer négyzetméteres telken egyelőre a közúti infrastruktúrán dolgoznak. A telek korábban az egyik leggazdagabb román üzletember, Ion Țiriac tulajdonában volt.

Az áruházat a munkálatok megkezdésétől számított 12 hónapon belül kell befejezni. A tervek szerint erre 2022 tavaszán kerül majd sor. A háromemeletes épület energiaellátását részben napenergia, illetve termálvíz biztosítja majd. Az áruházban 250 ember fog dolgozni.

A világszerte népszerű, lakberendezési termékeket forgalmazó svéd áruházláncnak jelenleg két áruháza van Romániában, az IKEA Pallady és az IKEA Băneasa, ezek Bukarestben találhatóak. Korábban Kolozsvár is felmerült az első erdélyi áruház helyszíneként, azonban a cégvezetés végül Temesvár mellett döntött. A vállalat középtávú tervei között két újabb erdélyi áruház megnyitása szerepel, amelyek Kolozsváron és Brassóban lennének.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Horia Bugarin újszentesi polgármester el van ragadtatva attól, hogy a Temesvár elővárosának számító településen telepszik meg a svéd nagyvállalat, ez ugyanis jelentős bevételi forrást jelent majd az önkormányzat számára ingatlanadó és személyi jövedelemadó formájában. Reményei szerint ezzel Újszentes felkerül Európa térképére, az áruház nem csupán a szomszédos hazai megyékből vonz majd sok vásárlót, de Magyarországról és Szerbiából is.

(Nyitókép: ikea.com)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?