Visszahívja egyik népszerű termékét az Ikea, veszélyes lehet a gyerekekre

Az IKEA pótalkatrész beszerelése céljából visszahívja a SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt leesés veszélye miatt – tájékoztat a lakberendezési áruház közleménye.

Az IKEA arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági rögzítő alkatrésszel. Amennyiben az alkatrész elveszett vagy nem a megfelelő helyre került, kérik, hogy lépjünk kapcsolatba az IKEA-val, és ingyen adnak új alkatrészeket.

A jelentésekből az IKEA számára az derült ki, hogy a vásárlók sok esetben napi rendszerességgel lehajtható pelenkázóként használják a SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt, azonban nem előírásszerűen használják a biztonsági rögzítő alkatrészt. A termék rendeltetése, hogy kisgyerekek pelenkáját cseréljék rajta, a bútor másodsorban tárolóként szolgál.

Elővigyázatossági intézkedésként az IKEA bejelentette a termék visszahívását javítási szolgáltatás céljából. Minden vásárló, aki SUNDVIK pelenkázó asztallal/fiókos szekrénnyel rendelkezik és elvesztette vagy helytelenül használja a biztonsági reteszt, forduljon az IKEA-hoz egy új, ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.

Az IKEA meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos. A lakberendezési áruház elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Kapcsolódók

Kimaradt?