Csaknem mind elkeltek már a tengerparti szálláshelyek az ortodox pünkösd idejére

Idén 20 százalékkal nőtt az ortodox pünkösd idejére (június 11–13.) lefoglalt tengerparti szálláshelyek száma a tavalyihoz képest – mondta Constantin Daniel Cadariu turisztikai és vállalkozásügyi miniszter pénteki, Mamaián tartott sajtótájékoztatóján.

Tombol a nyár! | Illusztráció: Agerpres/EPACadariu közölte, a Fekete-tenger partján lévő szálláshelyek az ortodox pünkösd idején 90 százalékban, egyesek közülük 100 százalékban foglaltak lesznek.

Arra a kérdésre, hogy milyenek szerinte a vendéglátói szektor idei kilátásai az áremelkedések közepette, a miniszter azt mondta: a gazdasági válság az egész világot érinti, ez okozza a drágulást, és minden bizonnyal a romániai turisztikai szolgáltatások ára is emelkedni fog, „ahogy ez Európa-szerte történik”.

Arról is beszámolt, hogy az Országos Statisztikai Intézet idei év első négy hónapjára vonatkozó jelentése szerint a Romániába érkező turisták száma megközelítőleg 2,5 millió volt, ami 34 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?