banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

A fenntartható turizmust fejlesztik Homoródfürdőn

Hargita Megye Tanácsa megrendelte a homoródfürdői szennyvíztisztító állomás megvalósíthatósági tanulmányát. Három millió lejes beruházásra készülnek az üdülő-településen – számolt be Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája.

Homoródfürdő fenntartható turisztikai fejlesztése érdekében is kiemelten fontos lesz a szennyvízhálózat megfelelő kiépítése. Egész Homoródfürdő szennyvízhálózatát kiszolgálná a tervezett derítőállomás kiépítése.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a marosvásárhelyi Trilog Proinvest Kft. tervezője kedden írta alá a beruházáshoz szükséges megvalósíthatósági tanulmányról szóló szerződést. A tanulmány elkészítésére a tervezőnek négy hónap áll rendelkezésére, amennyiben nem lesznek akadályozó tényezők, kiírhatják a közbeszerzést a tervezésre és megvalósításra is. Ennek becsült értéke csaknem három millió lej.

A megyei tanács elnöke elmondta: meg kell vizsgálni további szomszédos területek felvásárlását vagy kisajátítását, hogy a derítőállomás kényelmesen ki tudja szolgálni a települést. Mint mondta, kezdenek beérni a tervek, nem csak az üdülő-település fejlesztéseit illetően, de az egész Hargita-hegység fenntartható turisztikai lehetőségeinek kiaknázásának érdekében.

A derítőállomás a régi táborhely területén kap helyet és a település szennyvíz tisztítását látná el, amelyre a Harvíz Rt. által kivitelezendő szennyvízhálózat csatlakozna.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?