Több mint 700 millió lejt fordíthat fejlesztésekre Maros megye

Maros megye 737,5 millió lejt kap az állami költségvetésből a Helyi Fejlesztések Országos Programjában (PNDL) szereplő, a 2017-2020-as időszakra jóváhagyott projektek megvalósítására. A támogatott beruházásokat az önkormányzatok által benyújtott projektek közül válogatta ki a szakminisztérium, így ezek a helyi közösségek igényeire válaszolnak – közölte pénteken a megyei tanács sajtóosztálya.

A listán útjavítások és felújítások, a víz- és csatornahálózat bővítésére vonatkozó projektek, bölcsőde és iskola építési és javítási munkálatok szerepelnek, illetve orvosi rendelők építése és korszerűsítése. A Maros megye számára jóváhagyott támogatás háromszor nagyobb, mint a Helyi Fejlesztések Országos Programjában a 2015-2019-es időszakra előirányzott összeg.

A Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériuma csütörtökön tette közzé azoknak a beruházásoknak a listáját, amelyeket a 2017-2020-as időszakban a Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL 2) keretében finanszírozni fog a kormány. A listán 171 Maros megyei projekt szerepel.

A jóváhagyott támogatás értékének közel felét teszi ki az útügyi projektekre nyert finanszírozás, amelyek összértéke 357 millió lej. A víz- és csatornahálózat fejlesztésére 267 millió lejt fordíthatnak a Maros megyei önkormányzatok, az iskolák és bölcsődék korszerűsítésére 90 millió lejt kaptak.

A Maros Megyei Tanács 4 beruházás megvalósítására nyert támogatást: a Bonyha-Kund-Szeben megyei megyehatár, illetve a Szederjes-Erked és Hargita megyei megyehatárt összekötő megyei útak aszfaltozására, valamint a Beresztelkét-Vajdaszentiványt-Sárpatakot összekötő út kiszélesítésére és a Ludas-Nagysármás-Beszterce-Naszód megyei megyehatáron haladó út helyreállítására.

A Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében támogatott projektek teljes listája itt érhető el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?