Pénzt kap megyei utak építésére és korszerűsítésére Hargita megye

Teljes mértékben támogatja az útépítésekre vonatkozó Hargita megyei pályázatokat a fejlesztési minisztérium az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében. Borboly Csaba megyeelnök örömét fejezte ki, hogy a Hargita megyei igénylések megkapták a támogatást, mint kifejtette, ez a Kelemen Hunor RMDSZ-elnök által folytatott egyeztetéseknek is köszönhető.

"Hargita Megye Tanácsa több megyei út megépítésére kért és kapott támogatást. Bízom benne, hogy az év elején kitűzött ambiciózus célt tudjuk teljesíteni, és legalább 100 millió lej elköltésére el tudjuk kötelezni idén a megyei tanácsot. A tervünk, hogy kössük meg a kivitelezési szerződéseket, és ahol lehet, kezdjük el a munkálatokat" – nyilatkozta Borboly Csaba.

Gyergyószentmiklós Gyilkostó turisztikai fejlesztésére, infrastruktúrájának korszerűsítésére, a város ivóvíz- és szennyvízcsatorna-hálózatának, valamint több utcájának fejlesztésére kapott támogatást. Csíkszereda szintén több utcájának javítására kapott pénzt. (A teljes támogatás településekre leosztva a csatolmányban tanulmányozható.)

A most igényelt támogatás hiányzott a megyei utak építésére szükséges költségvetésből. Várják az őszi PNDL 3 kiírást, ahol már a most tervezés alatt lévő utakkal is fognak jelentkezni, fejtette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy akár meg is tudják duplázni az év elején kitűzött célt.

Tudomása szerint a megye települései is maradéktalanul megkapták, amit igényeltek, mondta Borboly Csaba. A támogatásnak köszönhetően sok iskola, óvoda, közvilágítás, orvosi rendelő, víz- és csatornarendszer, illetve út épül a megyében.

urisztikai megye lévén, több nagyértékű pályázatot nyújtottak be a települések, illetve kértek pénzt sportbázisokra például, amelyeket országos szinten minden megyéből visszautasítottak, kivéve azokat, amelyek az országos sportszövetségekkel való partnerségben valósultak meg, ismertette Borboly Csaba.

A Hargita megyei települések is nyújtanak be további igényléseket az őszi PNDL 3 kiíráson. Itt nagyon fontos, hogy csak teljes dokumentációk esetében tudnak szerződést kötni, a nem megfelelően alátámasztott igénylések ki fognak esni, hívja fel a figyelmet a megyeelnök. Hozzátette: a megyei tanács továbbra is kész tervekkel fogja a finanszírozást igényelni.

Kapcsolódók

Kimaradt?