Grindeanu menesztette a regionális fejlesztési minisztérium államtitkárait

Menesztette tisztségükből Sorin Grindeanu kormányfő a regionális fejlesztési minisztérium államtitkárait és államtitkár-helyetteseit. 

Ezt egy vasárnapi sajtótájékoztatón jelentette be a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a helyi fejlesztések országos programja (PNDL 2) első számú prioritásai közé tartozik, és nem tudja tolerálni, hogy ezt politikai célokra használják fel.

"Mától Sevil Shhaideh sem személyesen, sem közvetítőkön keresztül nem tud aláírni semmiféle dokumentumot, amelynek köze lenne a PNDL-hez. Azért jártam így el, hogy elejét vegyem az esetleges visszaéléseknek, nem azért, hogy leállítsam a programot. Ennek folytatódnia kell, és biztosítok mindenkit afelől, hogy rövid időn belül folytatódni is fog, a törvényes előírások betartásával" - fogalmazott Grindeanu.

A kormányfő hangsúlyozta, a helyi fejlesztések országos programjának levezetése a Sevil Shhaideh regionális miniszter felelőssége lett volna, ő azonban a rendelkezésére álló öt hónap alatt "nem tett semmit".

"Másfél hónappal ezelőtt figyelmeztettem, hogy késik a program, és a polgármesterek kezdik elveszíteni a türelmüket. Nem hallgatott meg. Két nappal ezelőtt nyilvánosan is felhívtam a figyelmét, hogy késésben vagyunk. Másnap a figyelmeztetés hatására hirtelen eszébe jutott a PNDL, és közleményt adott ki, bejelentve, hogy beindítja azt. Én azonban nem szeretném, hogy egy ilyen fontos programot politikai célokra használjanak fel" - tette hozzá Grindeanu. 

Kapcsolódók

Kimaradt?