banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Kedvezően véleményezte az egységes bértörvény tervezetét a szenátus jogi bizottsága

Módosító javaslatokkal, kedvezően véleményezte hétfőn a közalkalmazottak bérezését szabályozó törvény tervezetét a szenátus jogi bizottsága. 

A módosításokkal kiegészített tervezetet 6 szociáldemokrata és liberális-demokrata párti (PSD-ALDE) szenátor támogatta, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) négy szenátora a kedvező véleményezés ellen szavazott. 

Daniel Fenechiu liberális szenátor bejelentette, hogy a kedvező véleményezés ellen fog szavazni, ugyanis nem létezik egy tanulmány arról, hogy mennyire terheli meg a költségvetést az egységes bértörvény. George Dircă, az USR szenátora arról beszélt, hogy hosszú távon fenntarthatatlan az egységes bértörvény, ezért nem támogatták a pozitív véleményezést. „Az USR frakciója szerint jelentősen terhelné a költségvetést a törvény. Nem végeztek egy tanulmányt két lehetséges okból: az egyik, hogy a kormány olyan költségvetést irányzott elő, amelyből fedezni tudják a bértörvénnyel járó kiadást, másrészt hosszú távon ez nem fenntartható. Hamarosan a 2010-ben tapasztalt helyzetbe kerülhet az állam, amikor bércsökkentésekre került sor. A másik súlyos probléma, hogy a törvény nem teljesítmény alapján határozza meg a bérrácsot. Gyakorlatilag növekedni fognak a kiadások, és csökkenni fog a hatékonyság” – monda George Dircă. 

A szenátus házbizottsága múlt héten több bizottsághoz is elküldte véleményezésre az egységes bértörvény tervezetét, amelyet sürgősségi eljárással vitat meg a parlament. 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?