Májusban tőzsdére megy a DIGI

Hivatalosan is bejelentette a Digi, hogy nyilvános részvény-kibocsátással tervez tőkét bevonni a Bukaresti Értéktőzsdén (BVB).

A Hollandiában bejegyzett Digi Communication, amely a Digi anyacégét, a nagyváradi Teszári Zoltán tulajdonában lévő RDS&RCS vállalatot birtokolja a tőkéjének 25 százalékát tervezi piacra dobni, amire rájöhet még további 10 százaléknyi úgynevezett túljegyzési opció (over-allotment).

A jegyzés bonyolítását a Citigroup és a Deutsche Bank vezeti, az IPO-ban részt vesz a BT Capital Partners, a BRD, a Raiffeisen Bank és a Wood & Company Financial is. A közlemény szerint a Digi papírjai májusban kerülhetnek a BVB szabályozott piacára.

A bukaresti piac üzemeltetője üdvözölte a Digi szándékát, hangsúlyozva, hogy a társaság piacra lépése hozzásegíti a BVB-t azon céljai eléréséhez, hogy megkapja a feltörekvő piaci státuszt.

A hírre a BVB részvényei 1,6 százalékkal drágultak Bukarestben, az elemzők szerint ugyanis a Digi piacra lépése történelmi fontosságú lehet. A piac korábban úgy számolt, hogy a részvények 20-30 százalékát tervezik piacra dobni, 500-600 millió euró értékben, ami 1,5-2 milliárd euróra értékelné a társaságot – írja a VG.

Kimaradt?