CFR-ígéret: megduplázódik a vonatsebesség az egyik legfontosabb vasúti útvonalon

A IV-es páneurópai korridor romániai szakaszán közlekedő vonatok maximális sebessége a jelenlegi 50 km/h-ról 120-140 km/h-ra nő decembertől, az új menetrend hatályba lépésétől – nyilatkozta vasárnap a news.ro-nak a Román Vasúti Társaság (CFR) vezérigazgatója, Marius Chiper.

A mintegy 2000 km hosszú IV-es páneurópai korridor a németországi Drezdát köti össze a törökországi Isztambullal Csehországon, Ausztrián, Magyarországon, Románián és Bulgárián keresztül. Romániai szakasza 800 km-es, és a közvetkező településeket érinti: Kürtös, Arad, Piski, Koslárd, Segesvár, Brassó, Bukarest, Konstanca.

Az évekkel ezelőtt bevezetett 50 km/h-s sebességkorlátozás feloldása természetesen jelentősen lerövidíti az utazás időtartamát ezen az útvonalon. Elsősorban azok az erdélyi és ezen belül a székelyföldi utasok járnak jól, akiknek a fővárosban akad rendszeresen intéznivalójuk, mert így az eddiginél jóval gyorsabban jutnak el Bukarestbe,

A IV-es páneurópai folyosó romániai vasúti szakaszát európai uniós alapokból korszerűsítette a CFR. A munkálatok főként és a Piski és Segesvár közötti szakaszon haladtak nehézkesen, de decemberig befejeződnek – ígéri a vezérigazgató. Marius Chiper hozzátette, a társaság saját forrásokból más vasúti útvonalakat is korszerűsített, így a korábbi 596 szakasz helyett már csak 187 szakaszon vannak érvényben sebességkorlátozások.

Kapcsolódók

Kimaradt?