Háromszéket Brassóval összekötő útszakaszokat korszerűsítenek

Kovászna megyét Brassó megyével összekötő fontos útszakaszok felújítását tűzte ki célul idén a háromszéki önkormányzat.

A testület legutóbbi ülésén arról döntöttek, hogy elkezdik a közbeszerzési eljárást, és becslések szerint két hónapon belül elkezdődik a munka a Sepsiszentgyörgy-Illyefalva- Aldoboly és Brassó megye határa közti útszakaszon.

A Sepsiszentgyörgytől néhány kilométernyire fekvő Illyefalváról sokan ingáznak a városba, de a két települést összekötő út rendkívül rossz állapotban van, korszerűsítését évekig halogatták, mivel alapot is kell építeni, ami megsokszorozza a költségeket. A Kovászna megyei önkormányzat ennek az útnak a javítására használja a már 2012-ben leszerződött 15 millió lejes készenléti hitel egy harmadát.

A legutóbbi tanácsülésen a háromszéki önkormányzat arról is döntött, hogy Brassó megyével közösen pályáz idén a Málnástól a Hatodon és Baróton keresztül Ágostonfalváig, a Brassó megyével közös határig húzódó 33 kilométeres út javítására, de a brassói részen is folytatódik az útfelújítás. Ha a kétmegyés EU-s pályázat nyer, akkor a következő két- három évben több millió lej értékben teljes körű útfelújítás lehet Erdővidéken, mondta Tamás Sándor tanácselnök.

A Kovászna megyei önkormányzat idén 42 millió lejt különített el a költségvetésben útjavításra.    

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?