Az első kilenc hónapban 16 százalékkal nőtt a Mol Románia üzemanyag-eladása

Az első kilenc hónapban 16 százalékkal nőtt a Mol Románia üzemanyag-eladása a tavalyi hasonló időszakhoz képest - derült ki a vállalat pénteki közleményéből.

Az értékesített üzemanyag mennyisége elérte a 433 ezer tonnát, míg tavaly, szintén az első kilenc hónapban, 373 ezer tonnát adtak el. A növekedés annak tulajdonítható, hogy a Mol bővítette romániai benzinkút-hálózatát.

A harmadik negyedévben a kiskereskedelmi eladások volumene - ami magában foglalja az üzemanyag, a kenőanyagok és folyékony gáz értékesítését - 21 százalékkal, 166 ezer tonnára nőtt a tavalyi harmadik negyedévben jegyzett 137 ezer tonnához képest.

Az értékesítés szerkezetében a gázolaj továbbra is dominál, ennek eladása az első kilenc hónapban 14 százalékkal bővült és elérte a 309 ezer tonnát. A harmadik negyedévben a gázolaj eladása 19 százalékkal, 118 ezer tonnára bővült.

A benzin értékesítése az első kilenc hónapban 17 százalékkal, 112 ezer tonnára nőtt, a harmadik negyedévben 23 százalékkal, 43 ezer tonnára emelkedett.

A Mol tavaly egész évben mintegy 500 ezer tonna üzemanyagot, kenőanyagot és folyékony gázt értékesített Romániában.

A Mol-csoport februárban megvásárolta a 42 benzinkúttal rendelkező ENI Románia olajipari társaságot, és ezzel 208-ra növelte üzemanyagtöltő-állomásai számát. A Molnak így mintegy 15 százalékos piaci részesedése van Romániában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?