Jelentősen nőtt a Mol Románia üzemanyag-eladása

Tizenhárom százalékkal nőtt a Mol Románia kiskereskedelmi üzemanyag és kenőanyag-eladása az első fél évben a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte szerdán a Mol romániai leányvállalata.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint az első hat hónapban 267 ezer tonna üzem- és kenőanyagot értékesítettek a tavalyi hasonló időszakban jegyzett 236 ezer tonnához képest. A növekedés a benzinkút-hálózat bővítésének köszönhető. Az idén a Mol Románia töltőállomásainak száma meghaladta a kétszázat.

A gázolaj értékesítése képezi az eladások legnagyobb részét. Ebből az üzemanyagból 192 ezer tonnát adtak el, ami 12 százalékkal több a tavalyi első fél évhez képest. A benzineladás is 13 százalékkal, 69 ezer tonnára emelkedett a vizsgált időszakban. A második negyedévben a teljes üzemanyag és kenőanyagskála eladása 11 százalékkal, 146 ezer tonnára nőtt a tavalyi hasonló időszakban jegyzett 123 ezer tonnához képest.

A vállalat vezetői július elején jelentették be, hogy a Mol Románia elérte a kitűzött 15 százalékos piaci részesedést a romániai üzemanyagpiacon. A Mol tavaly egész évben mintegy 500 ezer tonna üzemanyagot, kenőanyagot és folyékony gázt értékesített Romániában.

Kapcsolódók

Kimaradt?