A Mol és a Petrom építhet töltőállomásokat a dél-erdélyi autópálya mentén

Két kőolajtársaság, a Mol Románia és az OMV Petrom építhet üzemanyagtöltő állomásokat a dél-erdélyi autópálya mentén – közölte honlapján az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR).

A társaság csütörtöki közleménye szerint aláírták a szerződést a Mol Romániával az autópálya melletti szolgáltató egységek létesítéséről. A Mol az Arad és Temesvár, Temesvár és Lugos, Déva és Szászváros közötti szakaszon építhet a pálya mindkét oldalán egy-egy töltőállomást és kereskedelmi egységet, a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon pedig a pálya mindkét oldalán két-két töltőállomást és kereskedelmi egységet. 

Az OMV Petrom társaság egy nappal korábban írta alá a szerződést a Nagylak és Arad, Lugos és Déva közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő egy-egy egységről, és a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő két-két egységről. 

A társaságok versenytárgyaláson nyerték el a töltőállomások létesítésének a jogát. Narcis Neaga, az autópályatársaság vezérigazgatója közölte, a szerződés értelmében októberig kell megépíteni a kiszolgáló egységeket, modern és civilizált körülményeket biztosítva az autópályán közlekedők számára.

A Mol Románia egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy 15 százalékos részesedést ért el a romániai üzemanyagpiacon. A Mol-csoport februárban megvásárolta a 42 benzinkúttal rendelkező ENI Románia olajipari társaságot, és ezzel 208-ra növelte romániai üzemanyagtöltő állomásai számát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?