Jó negyedévet zárt a Samsung

Újabb negyedévet tudhat maga mögött a Samsung, a vállalat elsődleges támasza pedig ismét a komponensgyártás. Az elmúlt időszakkal ellentétben ugyanakkor végre a mobilos divízió is nőni tudott.

A vállalat 45,27 milliárd dollár bevételről számolt be, amelyhez 4,77 milliárd dolláros profit párosul. Ez 9 százalékos bevételnövekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában elkönyvelt bevételhez képest, a profit pedig 29 százalékkal lőtt ki.

A komponensgyártáson elsősorban a félvezetők húztak 11,2 milliárd dolláros bevétellel, de a kijelzőgyártás is szépen teljesített, 6,56 milliárd dollár bevételt hozott a cégnek. Az üzemi nyereség a bevételnél is tempósabban, majdnem 62 százalékkal hízott, a félvezetőknél tisztességes 3,2 milliárd dollár lett, de a gyarapodás a kijelzőknél a leglátványosabb, ahol a 2014Q3-as, nagyjából 52 millió dolláros üzemi nyereség idén több mint tizenötszörösére, 814 millió dollárra szökött fel.

A harmadik negyedévben végre az IT és mobil kommunikációs eszközökkel foglalkozó divízió is nőni tudott a tavalyi értékekhez képest: az összesen mintegy 23,31 milliárd dollár bevételt termelt, valamivel több mint 8 százalékot téve 2014 hasonló időszakára

 A növekedés az üzemi nyereségen már látványosabb, az az elmúlt év utolsó előtti negyedévénél mintegy 37 százalékkal több, 2,1 milliárd dollár - ezzel együtt viszont visszaesés az idei elmúlt két negyedévhez viszonyítva – írja a hwsw.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?