Októbert megnyerte az Apple

Négy éve halt meg, október 5-én az Apple ikonikus alapítója, Steve Jobs, akiről újabb filmet készítettek. Októberben tartják a Steve Jobs Napot is, ez a hónap pedig további erősödést hozott a szilícium-völgyi cégnek.

Első körben érdemes a számokról beszélni: az Apple ugyan – az első helyen álló Samsunggal együtt – veszített az év harmadik negyedében, számos felhasználót elhappolt a rivális cég elől Dél-Koreában, és más erős országokban is előnyre tehetett szert, így például Németország, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország vagy Japán.

A keleti terjeszkedés folytatódik. Az imagazin.hu írja, szeptember végén találkozott egymással Narendra Modi indiai miniszterelnök és Tim Cook, az Apple vezetője. Megbeszélést folytattak többek között az Apple Pay indiai bevezetéséről, továbbá hogy a cég gyártókapacitást is létesítene az ázsiai országban. Ez azért is fontos, mert a jelenlegi indiai kereskedelmi szabályozás nem teszi lehetővé, hogy gyártó által tulajdonolt kereskedelmi egységek jöjjenek létre az országban, csak akkor, ha a gyártás egy bizonyos százaléka is ott történik.

Ennél biztosabb sikert aratott viszont a Steve Jobs film, az Apple blog írása szerint a nyitó hétvégén összesen 520.942 dollárt szedtek be a kasszába erre az alkotásra, ami mozinként átlag 130.236 dollárt jelent. A film leírása szerint "három nevezetes információs termék megszületésének kulisszái mögött kirajzolódik egy briliáns ember bensőséges portréja, miközben a digitális forradalom éllovasa lesz."

A Steve Jobs Napról az Index írta kevéssel az alapító halála után: "Jobs rendszeresen fehér teniszcipőben, kopott kék farmerben és fekete garbóban jelent meg nyilvános fellépésein. Utóbbi forrt vele össze elválaszthatatlanul, nagyjából úgy, ahogy John Lennonnal a híres kerek lencsés szemüveg. Amikor az idei WWDC Apple-rendezvényen valaki kiszúrta az éppen akkor viselt garbóján a márkajelzést, a rajongók megrohamozták a Vonrosen divatcéget, és pillanatok alatt felvásárolták a teljes készletet a 600 dolláros ruhadarabból." Rajongói alig néhány órával halála után szervezni kezdték az október 14-re datált Steve Jobs Napot a Facebookon.

Fotó: toyscrew.wordpress.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?