Nagyot bukott a Volkswagen a botrány miatt

Hatalmas veszteséget volt kénytelen a dízelbotrány kapcsán elszenvedni a Volkswagen-csoport - derül ki a cég gyorsjelentéséből.

A német autógyárnál 15 év óta ez az első veszteséges negyedév. Összesen 3,48 milliárd eurónyi működési veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a Volkswagen-csoport, 15 év óta első ízben fordult elő, hogy mínuszos volt a társaság negyedéve. A gyorsjelentésben közölt veszteség nagyjából összhangban van a piac által várttal, a Reuters elemzői felmérése szerint a szakértők átlagosan 3,47 milliárd eurós mínuszt vártak.

A cég szerint az év végi eredmények szignifikánsan elmaradnak majd az egy évvel korábbitól - ez a dízelbotrány fényében már nem sokakat lephet meg - ugyanakkor a csoport vezetése ragaszkodik korábbi előrejelzéséhez, amely szerint idén a tavalyihoz hasonló mennyiségű, 10,14 millió autót fognak értékesíteni.

A piac a jelek szerint megkönnyebbüléssel fogadta, hogy a vártnál egyelőre nem jelentkezett nagyobb veszteség a cégnél, és ugyan a kereskedés első perceiben esett a részvény árfolyama, hamar talpra állt - írja a napi.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?