A Volkswagen-botrány után itt a Samsung-botrány?

A Volkswagen-botrányhoz kísértetiesen hasonló ügy robbanhat ki a Samsung bizonyos tévékészülékeivel kapcsolatban.

Független laboratóriumi tesztek ugyanis arra az eredményre jutottak, hogy a Samsung egyes, Európában forgalmazott televíziói kevesebb energiát fogyasztanak a hivatalos tesztek során, mint a való életben. A brit Guardian szerint az Európai Bizottság várhatóan vizsgálatot indít az ügyben.

A Samsung határozottan cáfolta, hogy a tévéi több áramot fogyasztanának a valóságban, mint a teszteken, és nem is manipulálták az adatokat semmilyen módon. A cég által gyártott tévékben nincs olyan szoftver, amely bekapcsolna, ha érzékeli, hogy tesztelik őket, és letekerné a fogyasztást – mondta a szóvivőjük.

Az ügyet az EU által fenntartott laboratórium, a ComplianTV derítette fel még februárban. Nem nevesítették a Samsungot, csak annyit írtak, hogy egyes gyártók gamer tévéi, illetve plazmatévéi sokkal több áramot fogyasztanak, mint a hivatalos teszteredményeken, amivel ezeket a tévéket eladják.

A televíziók egy háztartás energiaszükségletének nagyjából 10 százalékát teszik ki, így több ember pénztárcáját érintheti az ügy (már ha bebizonyosodik, hogy csaltak a tévégyártók) mint a VW-botrány esetében – állapítja meg a Guardian cikkét idéző 24.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?