IMF

Az IMF ellenzi a kormány adócsökkentési terveit

Ellenzi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a kormány adócsökkentési terveit, amelyeket túl korainak tart, ugyanakkor a reformok lassulását is szóvá tette a nemzetközi hitelintézet.

Andrea Schaechter, az IMF bukaresti küldöttségének vezetője szerint túl korai az első két hónap költségvetési bevételei alapján meghozni az adócsökkentésről szóló döntést.

A küldöttségvezető szerint Bukarestnek újra kell értékelnie az adócsökkentési terveket, mert időbe telik, amíg az egyensúlyt megteremtő intézkedések meghozzák remélt hatásukat. A Mediafax hírügynökség által idézett Schaechter szerint az Európai Unióban Romániában van az egyik legmagasabb áfaszint, ezért majd csökkenteni kell, de szerinte az időzítés nem megfelelő.

Hangsúlyozta, Bukarestnek javítania kell az adóbehajtás hatékonyságán ahhoz, hogy teljesíteni tudja a vállalt államháztartási hiánycélt. A küldöttségvezető ezt abból az alkalomból nyilatkozta, hogy a nemzetközi hitelintézet Washingtonban elfogadta azt a Romániáról szóló időszakos jelentést, amely az országnak biztosított hitelszerződés keretében folytatott tárgyalások következtetéseit tartalmazza. Ebben a dokumentumban az IMF ajánlásokat fogalmazott meg a kormánynak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?