Ezt jósolják a Samsung Galaxy S6-nak

Április elejétől több országban is árulni kezdik a Samsung új csúcstelefonjait, a Galaxy S6-ot és a Galaxy S6 Edge-et. Az előrejelzések igen kedvezők a gyártóra nézve.

A Citibank egyik elemzője a hónap elején azt jósolta, hogy a Samsung 46 millió készüléket fog kiszállítani év végéig, s ebből nyolcmilliót már áprilisban.

A citis előrejelzés mintegy négymillió készülékkel kevesebbet  prognosztizált, mint a Samsung saját belső becslése, most viszont a dél-koreai cég megerősítést kapott a tajvani DRAMeXchane-től. Szerintük a Samsung április és június között 22,2 millió Galaxy S6-ot fog eladni, majd 16,2 milliót a harmadik negyedévben, s az októbertől decemberig történő eladási számot 12,5 millióra becsülik (ami egy kicsit furcsa, hiszen az ünnepi szezonról van szó) - írja a HVG.

Ez összességében közel 51 millió készülék eladását jelenti, ami szép profitot hozhat a Samsungnak, és megerősítheti helyzetét, különösen a Galaxy S6-ok árképzését nézve. Ezek a készülékek ugyanis drágábbak lesznek, mint a legújabb iPhone-ok, ami azért érdekes, mert eddig íratlan szabály volt, hogy az androidos világ készülékei olcsóbbak az iPhone-oknál. A mostani csillagászati árral viszont éppen azt sugallja a Samsung, hogy új telefonja jelenleg a legjobb és éppen ezért a legdrágább.

Kapcsolódók

Kimaradt?