A Samsung a mobilfizetés terén is nagyot dobbantott

A vasárnap bejelentett legújabb mobilfizetési szolgáltatás, a Samsung Pay új korszakot nyit a biztonságos mobilfizetés és az elektronikus kereskedelem területén.

A Samsung Pay használatával a fogyasztók szinte valamennyi kereskedelmi elfogadóhelyen fizethetnek ezentúl biztonságosan, mobilkészülékük segítségével. Jelenleg a mobiltárca szolgáltatásokat csak nagyon kevés olyan helyen lehet használni, ahol hagyományos mágnescsík-alapú kártyaolvasók működnek, a Samsung Pay révén azonban a fogyasztók a mobilkészüléküket a meglévő kereskedelmi termináloknál is használhatják – írja az sworld.hu.

Mindehhez a Samsung a Near Field Communication (NFC – rövid hatótávú kommunikáció) és a saját fejlesztésű új, Magnetic Secure Transmission (MST – biztonságos mágneses átvitel) nevű technológiát alkalmazza, így a mobilfizetés minden korábbinál több kereskedő és fogyasztó számára is elérhetővé válik.

Az eddigi legjobb mobilfizetési megoldás kidolgozása érdekében a Samsung olyan vezető szolgáltatókkal kezdett együttműködést, mint a MasterCard és a Visa.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?