A Facebook beindítja pénzküldő szolgáltatását

Az Amerikai Egyesült Államokban a Facebook-felhasználók nemsokára pénzt is küldhetnek egymásnak. Ezért az  applikáció egy új, dollár-szimbólumos gombot fog kapni.

A tervek szerint az új szolgáltatás a Facebook üzenetküldő részébe lesz beépítve és az elkövetkező hónapokban fog indulni. A Facebook ennek érdekében a Visa-val és a Mastercard-dal kötött együttműködési megállapodást, a felhasználók viszont nem használhatnak hitelkártyákat, csak olyan kártyákat, amelyeken az összeg már rendelkezésre áll – írja a kftkreator.hu.

A felhasználónak ezután csupán annyi a dolga, hogy a megfelelő chat-partnert kiválassza, az összeget begépelje és a pénzküldést megerősítse. Emellett az első fizetés alkalmával a hitelkártyaadatokat is meg kell adni. Az adatokat ezután egy pin-kód segítségével lehet levédeni, illetve Apple eszközök esetén rendelkezésre áll az ujjlenyomatos védelem is.

A szolgáltatás nem tökéletes, hisz amint az a Facebook tájékoztatóján kiderült, több napba is beletelhet, amíg a banki átutalás megtörténik és a pénz a címzett számára rendelkezésre áll.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?