Meztelen képet is posztolhatunk a Facebookra

Új közösségi irányelvet fogalmazott meg és tett közzé a Facebook. Elsősorban azt szeretné tisztázni, hogy milyen tartalmakat oszthatnak meg a felhasználók, milyen néven regisztrálhatnak, mi történik, ha meghalnak, illetve nagyobb betekintést enged abba, milyen alapon szolgáltatnak ki adatot a hatóságoknak, és ha eltávolítanak egy bejegyzést, az miért is történik.

Mint hangsúlyozták, a dokumentum semmilyen új szabályt nem jelent, csupán összeszedték és összegezték az eddigi irányelveket. Még messze vannak attól, hogy a végleges, univerzális gyűjtemény létrejöjjön, hiszen csak a mostani frissítés listázása, megírása és finomhangolása egy évig tartott – írja az Origo.

Mint a Facebook fogalmazott, regisztráláskor nem a személyi igazolványon vagy anyakönyvi kivonatban szereplő névre van szükség, csak egy olyan hiteles elnevezésre, amely alapján beazonosítható az ember. Ha valaki több évtizede egy művésznevet használ, és az alapján azonosítható, akkor az is megfelelő.

Azonnal törlik az olyan szexuális tartalmat - akár fotó, akár video - amely kiskorúakat vagy erőszakot ábrázol, amelyet zsarolásra, mások fenyegetésére használnak fel, vagy szexuális szolgáltatást akarnak reklámozni vele. A pucérkodást is szigorú keretek között engedélyezik, csak a művészi aktábrázolás és meztelenség megengedett: szobrokról, festményekről vagy más alkotásokról készült fotók oszthatóak meg.

Azt is meghatározták, mi számít gyűlöletbeszédnek, hogyan lehet érzékeny témákban humoros, irónikus vagy gúnyos megjegyzéseket tenni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?