A Samsung nem teljesít túl jól

Az utóbbi öt év legnagyobb esését produkálta a szeptemberben zárult negyedévben a Samsung Electronics Co. üzemi eredménye, amely a tavalyihoz képest 60 százalékkal esett vissza. Elemzők szerint a háttérben az okostelefon piacon tomboló kiélezett verseny, az Apple és a kínai riválisok előretörése áll - írja a vg.hu.

A szeptemberben zárult negyedévben 3,8 milliárd dolláros üzemi eredményt ért el a Samsung Electronics, ez 60 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A dél-koreai cég 47 ezer milliárd wonos (43,5 milliárd dollár) bevételt ért el a harmadik negyedévben, ez egyébként jelentős mértékben elmaradt az előzetes elemzői várakozásoktól.

A visszaesés hátterében a szakértők szerint az okostelefonok piacán tapasztalható rendkívül kiélezett verseny áll. A Samsung ugyan piacvezető ezen a területen, azonban az Apple az új iPhone6-al és iPhone6 Plus-al nagyon komoly eredményeket ért el, egy hónap alatt közel 20 milliót adtak el ezekből az eszközökből. Az sem könnyíti meg a dél-koreai cég helyzetét, hogy a kínai piacon is egyre komolyabb riválisokkal kell megküzdenie, a Xiaomi Corp és a Lenovo egyaránt gyorsan növeli a távol-keleti országban piaci részesedését.

 

A Samsung közlése szerint a harmadik negyedévben nőtt az eladott okostelefonok száma, azonban a magasabb marketing költségek és alacsonyabb átlagos eladási árak miatt a mobil üzletág haszonkulcsa csökkent. A társaság saját bevallása szerint új készülékek kifejlesztésén dolgozik, amelyekben új anyagokat és innovatív dizájnt használnak majd. Emellett új olcsó és középkategóriás eszközöket is piacra dobnának a versenyhelyzetük javítása érdekében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?