A Samsung kiszáll a PC-s piacról

Újabb nagy laptopgyártó dobta be a törölközőt. A Samsung úgy döntött, Európában teljes mértékben kilép a PC-s piacról. A jövőben a kontinensen sem Windows operációs rendszer futtató gépeket, sem Chromebookokat nem árulnak majd. A dél-koreaiak szerint minderre a piaci igények miatt van szükség, amelyekre ők gyorsan reagálnak általánosságban – írja a pcworld.hu.

A Samsung elmondta, hogy az európai visszavonuló a többi régiót nem érinti, így az eltérő piacokon továbbra is folytatják a működést. A dél-koreai gyártó egyébként a PC-s piacon viszonylag friss névnek számított, ráadásul leginkább csak a fogyasztókra koncentrált, az üzleti ügyfelekre nem. A Chromebookokra az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektettek, de azt nem tudni, mekkora sikerrel. 

A PC-s piac több mint a felét jelenleg a Lenovo, a Hewlett-Packard, a Dell, az Acer és az ASUS szolgálják ki, ugyanakkor keresletük inkább csak az üzleti szektorból van. A PC-s piac eközben összességében továbbra is zsugorodik. A Samsungot megelőzően a Sony lépett ki a piacról, ők azonban teljes egészében megszabadultak a VAIO üzletágtól. A Toshiba szintén menekülőre fogja.

Kimaradt?