"Nagyon jól jön Háromszéknek a Brassó-Bákó autópálya"

A régió gazdasági fellendítését fogja szolgálni a Háromszéket érintő autópálya Fejér Ödön háromszéki parlamenti képviselő szerint, aki meglehetősen optimista a gyorsforgalmi utak építésével kapcsolatban.

Mint arról szerdán írtunk, Sepsiszentörgy és Kézdivásárhely mellett haladna el a Brassót Bákóval összekötő autópálya, a Marosvásárhelyet Brassóval összekötő észak-erdélyi sztráda építése azonban esik, és Hargita megyét sem érinti a projekt. A kormány ugyanakkor 17 gyorsforgalmi utat építene.

Fejér Ödön Kovászna megyei képviselő elmondta, még korábban rákérdezett a Háromszéket érintő autópálya ügyére, akkor Dan Șova korábbi közlekedési miniszter már ígéretet tett rá, hogy Bákót összekötik Brassóval. Kifejtette, az autópályaépítés hozzájárul a munkahelyek gyarapodásához, Székelyföld számára ez pedig fontos, hiszen a régió legnagyobb problémája - a zárkózottság és az ipar fejlesztések nehézkessége - az volt, hogy nehezen lehetett kijutni Európába.

Arról, hogy autópálya helyett gyorsforgalmi út épül Marosvásárhely és Brassó között, Fejér optimistán nyilatkozott: "ha ezt most megépítik a két város között, biztos vagyok benne, hogy idővel autópálya lesz belőle". Elmondta azt is, az autópályák és a gyorsforgalmi utak építését egyforma prioritással kell kezelni, mindkettő épülhet egyszerre, majd a következő, költségvetésből, 2020--tól átalakíthatják az utakat autópályákká.

Kapcsolódók

Kimaradt?