Még az idén autópálya vihet a magyar határig?

Aláírta az országos autpálya-társaság (CNADNR) a szerződést a kivitelezővel az Arad-Nagylak sztráda 2-es számú, 16,7 km-es szakaszának a befejezéséről, így megnyílt az esély arra, hogy még az idén autópálya vigyen a magyar határig.

A CNADNR ugyanis korábban kettéosztotta az Arad-Nagylak autópálya nyomvonalát, és külön-külön hirdetett versenytárgyalást a két szakasz megépítésére. Az 1-es szakasz kivitelezésének jogát az Astaldi - Max Boegl konzorcium, a 2-esét az Alpine cég nyerte el. Utóbbi neki is kezdett a munkálatoknak, a sztráda rá eső része 80 százalékban el is készült, ám a befejezése előtt csődbe ment.

A CNADNR így kénytelen volt újra versenytárgyalást hirdetni a 2-es szakaszra, amelyet végül az 1-est kivitelező konzorcium nyert meg. Az Astaldi - Max Boegl időközben nagyon jól haladt a határig vivő 1-es szakasz kivitelezésével, és átadásához már csak annak a csomópontnak a megépítése hiányzott, amely a 2-es szakaszon található.

A HotNews információi szerint a konzorcium munkagépei már meg is jelentek a 2-es szakaszon, és nekiláttak a csomópont és az 1-es szakasz átadásához szükséges bekötőút megépítéséhez. A portál szerint esély van arra, hogy a munkálatokat a következő hetekben befejezzék, és az 1-es szakaszt az év vége előtt átadják a forgalomnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?