Mégsem szünteti meg a marosvásárhelyi járatait a Tarom

Utolsó pillanatban egyezségre jutott a Tarom a Maros megyei tanács: a légitársaság a korábban beharangozottakkal ellentétben nem megszünteti, hanem bővíti a Marosvásárhely és Bukarest közötti járatai számát.

A Maros megyei tanács közleménye szerint a Tarom úgy döntött, hogy ezután hetente öt járatot indít a Bukarest-Marosvásárhely légvonalon. „Ezáltal Maros megye és Erdély gazdasági és turisztikai potenciálját ismerte el a légitársaság” - áll a közleményben. Eddig mindössze három járata volt a Taromnak hetente.

A Tarom-járatok felfüggesztéséről szóló bejelentését több politikus is értetlenséggel fogadta. Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke a parlamentben is interpellált ez ügyben. A képviselő szerint a légitársaság önkényes döntése több mint három millió erdélyi utast érintene hátrányosan, és lépésével biztosan nem éri el a fennmaradáshoz szükséges utasforgalom növelését.

A marosvásárhelyi repülőtéren 2010-ben 1940 légi jármű fordult meg, 2012-ben pedig 3168, vagyis közel a duplája. Az utasok számának tekintetében is jól szerepelt a reptér: míg 2010-ben 74 ezer utast látott el a reptér, 2012-ben 300 ezren, idén pedig kilenc hónap alatt, 2012-hez képest közel 40 ezerrel többen vették igénybe a marosvásárhelyi reptér szolgáltatásait.

Kapcsolódók

Kimaradt?