Lemondott a Tarom igazgatója

Lemondott Nicolae Demetriade, a Tarom légitársaság igazgatója. A cégvezető szerint csak egy illúzió a légitársaság élére magánmenedzsert kinevező sürgősségi kormányrendelet alapelve, mely szerint a vállalkozást a magánszférából kinevezett menedzser irányítása alatt minisztériumi szintről szólnának bele a cég vezetésébe.

A Tarom igazgatótanácsa júniusban arról döntött, hogy Nicolae Demetriadet nevezi ki a vállalat élére, miután a belga Christian Heinzmann menedzser mandátumát az eredeti négy évről egy évre kurtították.

Heinzmannt az igazgatótanács annak ellenére akarta meneszteni, hogy vezetése alatt a légitársaságnak jelentősen kisebb, az első félévben mindössze 63 millió lejes vesztesége volt a Taromnak. Az ezt illető döntést követően sajtóértesülések szerint Demetriadeval a Szállítási Minisztérium közölte, hogy diplomáciai nyomásra ugyan, de Heinzmann ki kell töltse a négy éves mandátumát. A Capital.ro portál azt állítja:  a brit, a belga és a holland nagykövet lobbizott Cristian Heinzmann érdekében.

Kimaradt?