Pontának B-terve is van a CFR Marfă privatizációjára

Ha a nemzetbiztonsági kérdésekben illetékes Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) nem hagyja jóvá a román államvasút teherszállító részlegének privatizációját, akkor a kormány eláll a magánosítástól, és az üzleti szférából keres menedzsert a CFR Marfă élére, aki egyenesbe tudja hozni a jelenleg veszteséges vállalatot.

A B-tervről a miniszterelnök csütörtökön Nagyszebenben beszélt újságírói kérdésre válaszolva. Mint ismert, a kormány már elfogadta a CFR Marfă privatizáció szerződését, azonban Victor Ponta ragaszkodik ahhoz, hogy az államfő által elnökölt CSAT mondja a ki végső szót az üzlet megkötéséről. A kormányfő Nagyszebenben arra hivatkozott, hogy ez a testület már korábban három privatizációs szerződést is jóváhagyott.

Erre reagálva Traian Băsescu közleményben szólította fel pénteken a miniszterelnököt arra, hogy sorolja fel azt a három szerződést, amelyet szerinte a CSAT korábban véleményezett. Az államfő emlékeztetett arra, hogy ez a testület mindeddig egyetlen üzleti szerződést sem hagyott jóvá, mert nem tartozik a hatáskörébe.

Kapcsolódók

Kimaradt?