Világbanki támogatást nyert Kézdivásárhely a városfejlesztési stratégiájára

Kézdivásárhely Önkormányzata partnerségben a Világbankkal, valamint a fejlesztési minisztériummal elkészíti a Kézdivásárhely Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS) a 2021–2030-as periódusra – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Szilveszter Szabolcs, a céhes város alpolgármestere.

Mint mondta, a legfontosabb cél az, hogy a fejlesztési stratégia a közösség által benyújtott javaslatokat is tükrözze.

Romániában Kézdivásárhely az egyike annak a négy kiválasztott városnak, amelyik a romániai várospolitikai projekt kidolgozása részeként együtt dolgozik a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal, valamint a Világbankkal az Integrált Városfejlesztési Stratégia (SIDU) 2030-as aktualizálásán.

Kézdivásárhely Önkormányzata mellett három másik város, Craiova, Szucsáva és a Hunyad megyei Piski (Simeria) vesz részt a stratégia aktualizáló folyamatában, a romániai városfejlesztési projektben.

Az önkormányzat weboldalán már külön tájékoztató felületet is elkészítettek, románul és magyarul is felvázolják a projekt lépésit, előnyeit, valamint céljait.

„Arra biztatok minden helyi lakost, hogy bátran lépjenek fel a citadini.ro weboldalra és osszák meg véleményüket, tegyenek javaslatokat. Mondják el, hogy milyen projekteket kellene megvalósítani a város fejlesztésének érdekében, illetve küldjék el azokat a megoldási javaslatokat, amelyek az életminőség jobbításához vezethetnek az udvarterek városában” – mondta az alpolgármester.

A projektet a visszatérítendő technikai segítségnyújtásról szóló megállapodás alapján hajtják végre. Társfinanszírozó az Európai Szociális Alap (ESZA) az Operatív Kapacitás Közigazgatási Program (POCA) 2014–2020 keretében. A pályázat összértéke húszmillió lej, a vissza nem térítendő összeg 16 796 772 lej, míg a haszonélvező önrésze 3 203 227 lej. A megvalósítás időtartama 24 hónap.

(Címlapkép: visitcovasna.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?