Háromszéki nagyberuházásokat támogat az Országos Befektetési Alap

Háromszékről több mint 40 beruházási igénylés szerepel az Országos Befektetési Alap (CNI) listáján, ezek között van többek között az új tüdőkórház építése, sport és oktatási létesítmények és utak építése, számolt be keddi, sepsiszentgyörgyi látogatásán Manuela Pătrăşcoiu.

Az Országos Befektetési Alap (CNI) igazgatója a Sepsi Arénánál tartott sajtótájékoztatón rámutatott: a koronavírus járvány nem érintette az általa vezetett intézmény által finanszírozott beruházásokat. Jelenleg országos szinten több mint 500 építkezés van folyamatban, ezek összértéke közel 900 millió lej. A CNI 2002-es alapítása óta több mint 2000 beruházást finanszírozott, többek között a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénát.

Antal Árpád polgármester szerint Sepsiszentgyörgy önkormányzatának jelenleg 19 finanszírozási igénylése van benyújtva az Országos Befektetési Alaphoz, ezek közül három beruházást tekintenek prioritásnak, így egy új uszoda építését, egy jégpálya építését és a Kis-stadionban megkezdett oktatási és sport infrastruktúra építésének befejezését.

Antal Árpád hozzátette: az új fedett uszoda esetében két változatból kellett dönteniük, vagy elfogadnak egy típustervet, amit az Országos Befektetési Alap több más településen is megépített már, vagy pedig készítenek egy saját tervet és megvalósíthatósági tanulmányt. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a saját tervezésű uszoda építéséről döntött, hiszen ez biztosítja, hogy a létesítmény építészeti szempontból az legyen amit szeretnének látni a kiszemelt helyszínen. Emlékeztetett, hogy hasonlóan jártak el a Sepsi Aréna építésekor is, amely viszont a város szélén van, így oda egy korszerű, 21. századi épületet terveztek. Az új fedett uszoda várhatóan a Szemerja negyedben épül meg, oda olyan épületet szeretnének, amelyben van kő, fa és üveg. Az új fedett uszoda terveit átadják az Országos Befektetési Alapnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?