Kiemelt infrastrukturális beruházásokra irányozott elő forrásokat a Kolozs megyei tanács

Költségvetés-módosításról döntött a Kolozs megyei képviselő-testület csütörtöki rendes ülésén - olvasható a megyei RMDSZ közleményében. Ennek értelmében 22,9 millió lej áll a Kolozs megyei tanács és az alárendelt intézmények rendelkezésre kiemelt beruházásokra. 

2 millió lejjel egészül ki a járványkórház költségvetése, amelyet koronavírus-tesztgép bevásárlására fordítanak. A Bánffy-palota homlokzatának felújítási költségvetése 1,5 millió lejjel egészül ki. A megyei úthálózat korszerűsítésére további 15,5 millió szavaztak meg, ilymódon az idei közúti karbantartás költségvetése 72,5 millió lejt tesz ki. 

A létrehozandó park and ride parkoló kivitelezésére 3 millió lejt, a Tetarom V. ipari park úthálózatára ugyancsak 3 millió lejt, a transzplantációs központ, a sürgősségi gyerekkórház és a megyei tanács székhelyének bővítésére 1,4 millió lejt, a Hója-erdő és kolozsvári falumúzeum felújítására és bővítésére 2 millió lejes költségvetési keretet hagytak jóvá. 

15,5 millió lej közúti beruházásokra

15,5 millió lejjel egészíti ki a Kolozs megyei önkormányzat a megyei utak 2020-as karbantartási programjának költségvetését. A februárban elfogadott költségvetés értelmében 55 millió lejt irányoztak elő utak korszerűsítésére, majd májusban további két millió lejt szavaztak meg a 103Z jelzésű Szelicse-Mikes-Tordatúr útszakaszon zajló munkálatokra. A csütörtöki tanácsülésen elfogadott többletösszeggel 72.5 millió lejre nő a közúti infrastrukturális beruházások értéke. 

A következő útszakaszokkal egészül ki a 2020-as megyei utak karbantartási programja:
103V Magyarfenes-Járarákos-Isztolna;
109D Visa-Gyulatelke-Felsőzsuk;
103T 1-es főút-Erdőfelek;
103N Sárvásár-Szilágy megye határa;
161D Felsőgyékényes-Dés-Nyíres-Bálványosváralja-Bálványoscsaba-Szépkenyerűszentmárton;
161F Melegföldvár-Katona;
105S Körgyűrű-Pata-Kolozsbós;
105T Kolozsvár-Nádaskóród-Berind;
105L Szászfenes-Kolozstótfalu;
103K Roska- 1-es főút;
107J Kisfenes-Járavize-Kisfeneshavas;
107S Roska- Szamosfő;
182E Pecsétszeg-Kesiel kolostor.

Kapcsolódók

Kimaradt?