További lépések történtek, hogy a kolozsvári reptérnél megvalósuljon a park&ride parkoló

Jóváhagyta kedden a Kolozs megyei önkormányzat a Szamosfalvi úton (Traian Vuia) kialakítandó P+R parkoló, illetve az aranyoslónai Tetarom V. ipari park gazdasági-műszaki mutatóit.

A Kolozs megyei tanács 2018. augusztusában kötött együttműködési szerződést Kolozsvár önkormányzatával park&ride parkolók kialakítására. A városi mobilitást fejlesztő projekt értéke 62,3 millió lej és 3 éves finanszírozási keretben valósulna meg.

A kivitelezési munkálatok két ütemben zajlanak majd: az első szakaszban 365 parkolóhelyet alakítanak ki, amelyből 37 helyet fogyatékkal élők számára, továbbá 30-at elektromos- vagy hibrid járművek részére. Biciklikölcsönző állomás is lesz, illetve helyet alakítanak ki az autóbuszok számára is. 

„A Szamosfalvi úton kialakított beruházás révén korszerű, 863 férőhelyes P+R parkoló áll majd az autóval közlekedők rendelkezésére, hogy tömegközlekedésre váltsanak, így szeretnénk tehermentesíteni a belvárosi forgalmat. Az európai példák alapján magas színvonalú tömegközlekedési szolgáltatást kell nyújtanunk az agglomerációból ingázó lakosok számára” – mondta el Szőcs Endre az RMDSZ megyei tanácsosa.

Az aranyoslónai 115 hektáros Tetarom V. ipari park projekt összértéke 48,8 millió lej és 3 éves támogatási ciklusban kerül kivitelezésre.  Az ipari park létrehozása érdekében az aranyoggyéresi, az aranyoslónai és a Kolozs megyei tanács társult, a megyei önkormányzat a létesítmény infrastuktúrájának megteremtését vállalta magára. 

Kapcsolódók

Kimaradt?