A Székely Termék online jelenlétét erősítenék

Szövetkezetek létrehozására és az online jelenlét növelésére biztatja Hargita Megye Tanácsa a Székely Termék védjeggyel ellátott hagyományos helyi termékeket előállító termelőket. A termékek népszerűsítésére vonatkozó elképzeléseit online sajtótájékoztató keretében mutatta be szerdán Borboly Csaba megyei tanácselnök és Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője.

Borboly Csaba bevezetőjében elmondta: fontos, hogy minél több település szervezze meg a maga helyi termékeket népszerűsítő vásárát. A tanácselnök kiemelte, a koronavírus-járvány miatt különösen célszerű elkerülni azt, hogy távoli vidékekről érkező termelők, kereskedők járjanak tömegesen a régióban.

Mint a politikus elmondta: az elmúlt 11 év alatt a Székely Termék védjegy magas szintre jutott, a márkát viselő élelmiszerek egészséges és minőségi termékek. Borboly Csaba hangsúlyozta: a térség polgármestereit arra kérték fel, hogy folytassák a termékek népszerűsítését és tegyék lehetővé értékesítésüket a településeken. Hozzátette, sok székelyföldi városban rendszeresen megszervezik a helyi termékek vásárát, ezen kívül több alkalommal sikerült bemutatkozni Magyarországon és Nyugat-Európában is különböző rendezvényeken.

Borboly Csaba úgy fogalmazott, a megye tanács támogatja ezeket a törekvéseket helyi, regionális, országos és európai uniós szinteken is. „Támogatjuk a szövetkezeti mozgalmakat, az együttműködést, a falugazdász hálózattal együttműködve segítjük a gazdálkodással foglalkozó fiatalokat, szakképzéseket szervezünk” – részletezte a megyei tanácselnök, hozzátéve: az értékesítést és marketinget magasabb szintre kívánják emelni a Székely Termék esetében és szeretnének egy „e-mag”-jellegű projektet indítani az online értékesítési lehetőségek elősegítése érdekében.

Cilip Árpád hangsúlyozta: elsősorban a helyi gazdaság fejlesztése érdekében kívánják folyamatosan biztosítani a helyi termékek lakossághoz való eljuttatását. Ennek érdekében a helyi önkormányzatokat a helyi vásárok megszervezésére kérik, a megyei tanács ütemtervének és módszertanának megfelelően.

(Borítófotó: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?