Elmaradt a csíkszeredai hagyományos termékek vására

Bár az elképzelések szerint szombaton újraindult volna, a térségben hirtelen felbukkanó koronavírusos esetek miatt, mégsem tartják meg a hagyományos termékek vásárát Csíkszeredában. Minderről pénteken késő este hozott döntést Hargita Megye Tanácsa.

A szervezők döntése értelmében mégsem tartják meg a szombatra tervezett hagyományos termékek vásárát Csíkszeredában – közölte pénteki késő esti videóüzenetében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A koronavírus-járvány miatti rendkívüli állapot idején felfüggesztett esemény újraindulását csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere, és az elképzelések szerint heti rendszerességgel, szombatonként adtak volna helyet a termelőknek.

Mint arról beszámoltunk, péntekre jelentősen megnőtt a csíki térségben a koronavírussal igazolt betegek száma, ezért az eseményt szervező Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséggel egyeztetve úgy döntöttek, nem tartják meg a vásárt. Borboly Csaba felkérte a termelőket, ne induljanak útnak szombaton. 

A megyeelnök ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a vásárnak szánt gazdaságélénkítő hatását el kívánják érni, keresik a törvényes formáját, hogyan lehet kompenzálni a termelőket, akinek vesztesége származik az elmaradt vásár miatt.

– A termelők megértését kérjük, ugyanakkor a vásárlókat arra biztatjuk, hogy telefonos rendeléssel részesítsék előnyben a hagyományos és helyi termékeket. Ahogy a csíki helyzet normalizálódik és csökkenő tendenciát fog mutatni a vírus terjedése a városban és környékén, folytatjuk a vásár megszervezését. Addig is az elkövetkező napokban több kampányt is indítunk, elősegítve, hogy a helyi termékek eljussanak a vásárlókhoz – fűzte hozzá Borboly Csaba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?