Felméri a külföldről hazatérők igényeit Hargita Megye Tanácsa

Online kérdőív segítségével méri fel a külföldről hazatért, vagy hazatérni szándékozó Hargita megyeiek problémáit, felmerülő kérdéseit, nehézségeit Hargita Megye Tanácsa. A felmérés tapasztalatait felhasználva a megyei önkormányzat konkrét segítséget nyújtana az itthoni újrakezdéshez vállalkozás-fejlesztő támogatásokkal, szakmai képzésekkel, az elhelyezkedést szolgáló programokkal.

Nem könnyű itthon újrakezdeni, számos nehézséggel szembesülhetnek a hazaköltözők, legyen az vállalkozásindítással vagy munkavállalással kapcsolatos. A megyei tanács a felmerülő nehézségekben szeretne segítséget nyújtani – mondta el szerdai online sajtótájékoztatóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyei tanács szeretne akár személyre szabottan is megoldásokat kínálni, ezért online felmérés keretében mérik fel az igényeket, a felmerülő kérdéseket, problémákat.

Borboly Csaba kitért arra, hogy Hargita megyében egyre növekvő nagyságú földterület marad művelés nélkül, amelyen a hazatérők közül is bizonyára sokan szívesen indítanának mezőgazdasági tevékenységeket. A politikus kitért a székely megye turisztikai lehetőségeire is, amelyre a megyei önkormányzat a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni.

A kérdőív kapcsán Hosszú Emese, a megyei tanács elemző csoportjának munkatársa elmondta: a több témakört felölelő kérdéssort elsősorban a közösségi felületeken tették elérhetővé. Több olyan csoportot is megszólítottak, amely külföldön élő, dolgozó magyarokat fog össze. A kérdőív egy hétig lesz elérhető ezen a címen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?