A székelyföldi gazdasági élet beindításán dolgozik a csíkszeredai RMDSZ

A vállalkozók segítését, a város gazdaságának újraindítását és fejlődését segítő kezdeményezést mutatott be csütörtökön Korodi Attila, az RMDSZ Csíkszereda Városi Szervezetének elnöke.

A koronavírus-járvány elleni korlátozó intézkedések és negatív gazdasági folyamatok érzékenyen érintik a csíkszeredai vállalkozásokat és a munkahelyek kérdését – kezdte tájékoztatóját Korodi Attila. Az RMDSZ csíkszeredai városi szervezete mielőbb fel fogja venni a kapcsolatot a vállalkozói szövetségekkel, vállalkozókkal. Szeretnék feltérképezni, milyen szinten milyen segítséget tudnak nyújtani a tevékenységek újraindítása érdekében.

„A vállalkozások jelen pillanatban még fel nem térképezett, egyelőre nem teljesen belátható helyzetekkel szembesülnek, ezekről kell egy pontos lenyomat. Ezért a következő időszakban számos egyeztetésen fogunk részt venni” – fogalmazott a képviselő. Május közepére szeretnének egy konkrét képet kapni arról: milyen nehézségekkel állnak szemben a csíkszeredai gazdálkodók, milyen nehézségeik voltak a járvány kitörése előtt, illetve arról is, hogy milyen gazdasági szereplők Csíkszeredába vonzása segítené a helyi gazdasági élet élénkítését. A felmért és kielemzett adatok alapján tennék meg konkrét javaslataikat az RMDSZ kapcsolati hálóján keresztül helyi, országos, európai uniós, illetve magyar-magyar viszonylatban.

Újságírói kérdésre Korodi Attila elmondta: a vállalkozások részéről érkező visszajelzések alapján egyértelmű, hogy a tőkehiány komoly problémát jelent, enélkül nehéz lesz újrakezdeni. Szeretnék a kormányzat tervezett gazdaságélénkítő rendelkezéseit Csíkszereda szintjén is érvényre juttatni. A politikus hozzátette: kormányzati oldalról kevés a konkrétum, kevés az olyan program, ami már használható. Ez az RMDSZ parlamenti frakciójára is feladatokat ró a következő időszakban, de hasonlóképpen kihívás előtt áll a magyar-magyar együttműködés és a szövetség csíkszeredai szervezete is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?