Koronavírus: megérkeztek Csíkszeredába a magyar kormány adományai

Átadták szerdán Csíkszeredában a magyar kormány által Erdélybe juttatott egészségügyi védőfelszereléseket. A Csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház mellett a Hargita Megyei Mentőszolgálat és a Gyulafehérvári Caritas megyei szervezete is részesült a védőmaszkokat, védőruhákat, plexi-arcvédőket, védőkesztyűket, védősapkákat, cipővédőket, fertőtlenítőszereket és védőszemüvegeket tartalmazó adományokból.

Szerdán délben gördült be a Hargita Megyei Sürgősségi Kórházhoz az a teherautó, amelyen a magyar kormány által felajánlott védőfelszerelések egy része érkezett a hargitai megyeszékhelyre. Az adomány fogadásán jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki köszönetet mondott az RMDSZ vezetőségének, valamint a csíkszeredai szállítmányok szervezéséért felelős Becze István csík területi ügyvezetőnek azért, hogy jelentős mértékben részesülhetett a küldeményből a csíki régió is. Az elnök átadta a felszerelésekről szóló adománylevelet Dr. Konrád Judit kórházmenedzsernek. „Hálásan köszönjük a magyar kormánynak ezt az adományt, fontos számunkra, hogy ilyen nehéz időkben is gondoltak ránk. Ez rendkívül fontos és megerősítő számunkra” – mondta el az igazgató.

Korodi Attila parlamenti képviselő kiemelte: a jelenlegi helyzetben kiemelt fontosságú minden segítségnyújtás, amelyet az egészségügyi rendszer kap. „A mai adomány egy folyamatnak a része, amely egész Székelyföldet, egész Erdélyt átöleli, és a magyar-magyar együttműködés eredménye. A támogatás nem a magyar embereknek, hanem olyan intézményeknek szól, amelyekben tudunk a közösségnek segíteni. Olyan eszközökről van szó, amelyeket az egészségügyi alkalmazottak fognak használni, hogy biztonságosabban tudjanak dolgozni. Több ezer, több tízezer felszerelésről van szó” – hangsúlyozta a politikus.

„Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy az RMDSZ ismét egy valós kapocs volt a magyar és a román kormány között” – emelte ki Tánczos Barna szenátor, aki a román állampolgárok számára Magyarországon biztosított humanitárius folyosó megnyitása, valamint a magyarországi gyógyszerimport felszabadítása kapcsán is megemlítette a szövetség közvetítő szerepét.

A Hargita Megye Sürgősségi Kórház részére a következő védőfelszerelések érkeztek: 6950 db. légzésvédő maszk, 19200 db. sebészeti maszk, 350 db. plexi arcvédő, 7300 pár védőkesztyű, 400 db. védősapka1050 db. cipővédő, 1100 liter fertőtlenítőszer, 1250 db. védőruha, 300 db. védőszemüveg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?