Online lehet benyújtani az igényléseket a Roncsautó és a Roncsautó plusz programhoz

Roncsautó és a Roncsautó plusz programhoz kizárólag online lehet benyújtani az igényléseket – írta a környezetvédelmi minisztérium csütörtöki közleményében.

E szerint nemcsak a kéréseket, hanem a többi dokumentumot is csak elektronikus formában kell eljuttatni. A használt autó bezúzásáról a bontó cég értesíti a minisztériumot, az adók és illetékek befizetéséről pedig a kedvezményezett ad felelősségnyilatkozatot.

A tárca értesíti az érdekelteket, hogy mindkét programban megváltozott a kérések benyújtási határideje. Az Roncsautó programban a regisztráció érvényességét 120 napról 180 napra terjesztették ki mint a magán-, mind a jogi személyek esetében, az autót pedig a természetes személyeknek a regisztráció kiadásától számított 60, a jogi személyeknek pedig 180 napon belül kell leadniuk. A Roncsautó plusz programban a regisztráció érvényességét kiterjesztették 180-ról 220 napra.

A 2020-as Roncsautó program március 17-én indult, az eddigi legnagyobb, 405 millió lejes költségvetéssel. A hatóságok 60 ezer jelentkezőre számítanak. A Roncsautó Plus program március 25-én indult, és a felhasználóknak lehetőségük van megvásárolni egy teljesen elektromos vagy egy plug-in hibrid autót. A program története során először nyílik lehetőségük az igénylőknek, hogy elektromos motorkerékpárt vásároljanak a támogatással.

A Roncsautó program létrehozása óta legalább 600 ezer régi gépkocsit vontak ki a forgalomból és mintegy 550 ezer új járművet vásároltak meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?