A romániai bankok elkezdték segíteni a cégeket, magánszemélyeket

Sorra jelentik be a romániai bankok, hogy kedvezményeket adnak a cégeknek, magánszemélyeknek a koronavírus okozta nehézségek miatt.

A Transilvania Bank keddtől kérvényezhetővé tette, hogy a cégek hat hónapos időtartamra akár száz százalékkal is csökkentsék a hitelrészletüket, amennyiben az indokolt. A bank ehhez minimális dokumentációt kér.

A magánszemélyeknek lehetőségük nyílt arra, hogy maximum 3 hónapra elhalasszák a törlesztő-részlet befizetését. Ez azokra a személyekre vonatkozik, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek: például karanténban, házi elkülönítőben vannak. A törlesztő-részlet befizetésének elhalasztását kérvényezni kell a bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül.

Az ING Bank két hónapos haladékot adott indokolt esetben a személyi kölcsönnel vagy ingatlanhitellel rendelkező magánszemélyek számára. Azok a hitelesek, akik a járvány miatt elveszítették vagy el fogják veszíteni munkahelyüket, illetve az egészségüket érinti súlyosan a koronavírus, komolyabb segítséget kérhetnek. A kis- és középvállalkozások számára három hónapos időtartamra szintén kedvezményeket nyújt a bank.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?