banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Az ügyfelek számára kedvező döntést hoztak a bankok a koronavírus miatt

A romániai kereskedelmi bankok úgy döntöttek, hogy egyes hitelek esetében egy bizonyos időre elhalasztják a részletfizetés kötelezettségét  – mondta a Mediafaxnak Adrian Vasilescu, a Román Nemzeti Bank stratégiai főtanácsadója.

Nem pontosította, hogy ez milyen hitelekre érvényes, elmondása szerint a bankok majd tájékoztatják ügyfeleiket.

A Transilvania Bank (BT) bejelentette, hogy meghosszabbítja a hitelkártyák türelmi idejét. Eközben a CEC Bank a jövő hét elejétől kezdve sorra tájékoztatja a hitellel rendelkező magánszemélyeket, hogy 30 nappal elhalasztja a részletfizetést – állítja források alapján a Ziarul Financiar.

„Van egy egyezség a teljes bankrendszer szintjén. Sem a bankok és, sem más nem tudja, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok. Mindannyian reméljük, hogy ez a történet egy-két hónapon belül lezárul” – magyarázta Vasilescu a koronavírus-járvány gazdaságra kifejtett hatására utalva. 

Paul Anghel, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) vezetője vasárnap a Mediafaxnak ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy egy olyan időszakban, amelyben a szabadnapok és a fizetések problémát okozhatnak, a részletek fizetésének elhalasztása 90 nappal egy kedvező intézkedés a fogyasztók védelmére. 

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?