A kormány nem tágít: jövőre megemelik 40 százalékkal a nyugdíjpont értékét

Annak ellenére, hogy óriási terheket ró a jövő évi költségvetésre, a nyugdíjtörvénynek megfelelően jövő év szeptember elsejétől 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke.

Ezt szerda este erősítette meg a miniszterelnöki kancellária vezetője. "Mindig is támogattuk a polgárok vásárlóerejének, jövedelmének növelését, függetlenül attól, hogy a közszférában vagy a versenyszférában dolgoznak vagy nyugdíjasok. Ezt az ígéretünket be fogjuk tartani" – fogalmazott Ionel Dancă a Románia TV műsorában.

A miniszterelnöki kancellária vezetője cáfolta azt az értesülést, miszerint a Nemzeti Liberális Párt egy olyan, a nyugdíjtörvényt módosító tervezetet készül benyújtani, amely eltörölné a jelenleg hatályos jogszabály által előírt nyugdíjpontemelést. "A nyugdíjtörvénynek a 40 százalékos nyugdíjpontemelésre vonatkozó kitételén nem fogunk módosítani" - nyomatékosította.

Mint ismert, Ludovic Orban miniszterelnök a napokban arról beszélt, hogy a nyugdíjrendszer méltánytalanságait felszámoló törvénytervezetet készül kidolgozni a kormány. A munkaügyi miniszter, Violeta Alexandru a G4mediának elmondta, szeretnék megvizsgálni a jelenlegi nyugdíjtörvény gyakorlatba ültetésének legfontosabb hiányosságait. Az elemzés a tervek szerint 2020. február közepéig lezárul.

Kapcsolódók

Kimaradt?