Új nyugdíjtörvényt akar a PNL-kormány

A nyugdíjrendszer méltánytalanságait felszámoló törvénytervezetet készül kidolgozni a kormány - jelentette be Ludovic Orban miniszterelnök.

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából a kormányfő kedden ellátogatott az Ability Hub nevű központba, amely többek között a munkahelykeresésben segíti a fogyatékkal élőket. Itt merült fel az ezeknek a személyeknek folyósított nyugdíjak befagyasztásának problémája.

A téma kapcsán a miniszterelnök leszögezte, a munkaügyi miniszter létrehoz a közeljövőben egy csapatot, amely megvizsgálja a jelenleg érvényben levő nyugdíjtörvény minden "igazságtalanságát". "A nyugdíjrendszer fenntarthatóságát illető közép- és hosszú távú elemzés alapján elő akarunk készíteni egy törvénytervezetet, amely minden ilyen méltánytalanságot felszámol" - fogalmazott Ludovic Orban. 

A munkaügyi miniszter, Violeta Alexandru a G4mediának elmondta, szeretnék megvizsgálni a nyugdíjrendszer és az érvényben lévő nyugdíjtörvény gyakorlatba ültetésének legfontosabb hiányosságait. Az elemzés a tervek szerint 2020. február közepéig lezárul. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?