„Csökkentett üzemmódban”, de lehet majd használni a Déva-Lugos sztráda 3-as szakaszát

Várhatóan hamarosan átadják a forgalomnak a Déva-Lugos autópálya 21,14 kilométeres, 3-as szakaszát, amelyre azonban nem engedik fel a 7,5 tonnásnál nagyobb teherautókat és legtöbb 80 km/h-val lehet majd közlekedni rajta – tudta meg a G4media.ro a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaságból (CNAIR) származó forrásokból.

A CNAIR augusztus végén bontotta fel a szerződést a sztráda 3-as szakaszának építőjével, mert az alapzatán mintegy 15 méter hosszú, egy centiméter széles repedés keletkezett. Răzvan Cuc szállításügyi miniszter akkor azt nyilatkozta, hogy a pályát átveszik, és a CNAIR fogja elvégezni azokat a javításokat, amiket a spanyol kivitelező elmulasztott megcsinálni.

Sorin Scarlat, a CNAIR vezérigazgatója kijelentette: a Marosillye és Holgya közötti 21,14 kilométer hosszú szakaszon hatvan hibát azonosítottak, ami önmagában is rekord. Hozzátette: a CNAIR kijavítja ezeket, és hamarosan közlekedni lehet a sztrádán.

A kivitelező spanyol cég képviselői azt fontolgatják, hogy perbe hívják a román államot. Meglátásuk szerint a minisztérium visszaélést követett el, amikor egyoldalúan felbontotta a szerződést. A szerződés értéke 579,92 millió lej (plusz áfa) volt, melynek 85 százalékát az Európai Unió kohéziós alapjából hívták le.

Kapcsolódók

Kimaradt?