Közel 500 állásajánlattal várják a fiatalokat A városod hazavár! állásbörzén

A kezdeményezés célja, hogy a Kolozsváron tanuló fiatalokat visszacsábítsa szülővárosukba az egyetemi évek után. A rendezvényt 2019. június 20-án, csütörtökön szervezik a kolozsvári BT Arénában, 11 és 20 óra között.

Minden erdélyi település az egyetemi városokon kívül kénytelen szembenézni a fiatalok elvándorlásával: az egyetemisták már nem térnek haza, a vállalatok pedig szakképzett munkaerő hiányával küzdenek. Az állásbörzén Bihar-, Hargita- és Szatmár megyei, valamint sepsiszentgyörgyi állásajánlatokkal találkozhatnak a Kolozsváron tanuló fiatalok. A városod hazavár! állásbörze arra hivatott, hogy kapcsolatot teremtsen a kincses város diákjai és az otthoni cégek között.

A rendezvény előzménye a Szatmár Hazavár! projekt volt, melyet azzal a céllal indított a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, hogy a Kolozsváron tanuló szatmári egyetemistáknak vonzó álláslehetőségeket mutasson be, amelyekért érdemes a fiataloknak hazaköltözniük. 2019-ben Bihar és Hargita megye, illetve Sepsiszentgyörgy önkormányzatai is csatlakoztak a  kezdeményezéshez. A szervezők szeretnék megmutatni a fiataloknak: perspektivikusan Kolozsváron kívül is vannak jól fizető, versenyképes állások.

Az állásbörze izgalmas kínálattal várja a diákokat. Az egész napos program keretében a 60 standnál közel 500 állásajánlattal várják a kolozsvári egyetemistákat a helyi munkaadók. Az álláslehetőségek mellett az esemény célja a munkaerőpiacra való belépést és helytállást megkönnyíteni a frissen végzett egyetemisták számára, így szakmai előadásokkal is készülnek a szervezők: olyan soft skill-eket fejlesztő témákat ajánlanak, mint hogy hogyan kellene elkészíteni profi szinten egy önéletrajzot egy csipet kreativitással fűszerezve, vagy hogyan kellene állásinterjúra indulni, mire számíthatnak a jelentkezők egy ilyen beszélgetésen és mire figyeljenek oda. Ezek olyan témák, amelyek szakterülettől függetlenül a frissen végzett és a munkapiacra csöppenő fiataloknak a hasznukra válhatnak.

Az érdeklődő egyetemisták részvételi szándékukat a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezhetik. Az egyetemisták itt vagy a helyszínen regisztrálhatnak az állásbörzére. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?