Marosvásárhely és Iași között építenek elektromos töltőállomásokat

A kelet-romániai Iași-ban üzembe helyeztek egy nagysebességű elektromos töltőállomást, amely része a Moldvát és Erdélyt összekötő útvonalra tervezett elektromos töltőegység-hálózatnak - közölte hétfőn a Mol Románia.

A töltőt az E.ON Energie Románia telepítette, ez az ötödik a cég által tervezett 19 romániai egységből. A kelet-romániai Neamț megyében további kettő, Suceava megyében pedig egy elektromos töltő befejezése és üzembe helyezése várható márciusban. 2020 végéig az E.ON a Iași-Gyergyószentmiklós-Marosvásárhely útvonalon tervez újabb töltőállomásokat építeni.

A Mol és az E.ON az unió által támogatott Next-E elnevezésű projektben vesz részt, amelynek célja egy páneurópai, hat országot átfogó elektromos töltőállomás-hálózat kifejlesztése. A projek keretében 222 standard gyorstöltőt és 30 ultragyors töltőállomást telepítenek.

Ebből 40 Romániában épül meg, 19 töltőt az E.ON, 21-et a Mol Románia telepít. Ezek Suceava-Bákó-Călărași, Konstanca-Bukarest-Temesvár, illetve Iași-Marosvásárhely-Gyulafehérvár útvonalon épülnek meg - olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?