Critbiz: 171 üzleti terv versenyez a vissza nem térítendő támogatásért

A 2018 januárja óta zajló CRITBIZ programba 855-en regisztráltak, 411-en teljes iratcsomót nyújtottak be. Az üzleti tervek versenyébe 171-en szálltak be.  

A zsűrizés alapján dől majd el, kik jutnak tovább a megyei, illetve a regionális pitchingekre, ahol kiválasztják azt a 48 személy, aki 40.000 euróig terjedő vissza nem térítendő támogatásban részesül. 

A CRITBIZ program célul tűzte ki azt, hogy szorgalmazza a vállalkozásokat a nők és a fiatalok körében, ezért azt vállalta, hogy a vállalkozói képzéseken résztvevők legalább 30%-a nő lesz 10%-a pedig 25 év alatti fiatal. Ezek a célok teljesültek: a 411 teljes iratcsomóval rendelkező személy 42,57%-a volt nő, 16%-a pedig 18 és 24 év közötti. 

A legtöbb üzleti tervet Bihar megyében nyújtották be, a 171 benevezett tervből pedig 130 a kreatív iparágak területén megalpítandó vállakozásoké.

A nagyközönség és a sajtó számára is nyilvános megyei és a regionális pitchingek dátumai a következők:

  • Október 29. – Szilágy megye
  • Október 30. – Szatmár megye
  • Október 31. – Bihar megye
  • November 5. – Kolozs megye
  • November 6. – Beszterce-Naszód megye
  • November 7. – Máramaros megye
  • November 12. – Regionális pitching, kreatív iparágak
  • November 13. – Regionális pitching, IT

„Úgy döntöttünk, hogy az üzleti tervek kiválasztásának folyamatába a zsűri előtti bemutatókat (pitchingeket) is beiktatjuk. Így az üzleti modellek jobban validálhatók, a zsűri és a versenyzők szemtől szemben is találkozhatnak és tisztázhatnak olyan részleteket, amelyeket írásban nem lehetett eléggé kifejteni. Vagy ellenkezőleg, ezek a bemutatók azt fogják visszaigazolni, hogy az üzleti terv még nem érett meg a vissza nem térítendő támogatásra – mondta Farkas András, a PONT Csoport stratégiai igazgatója. 

A CRITBIZ az Északnyugat-romániai fejlesztési régióban (Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szilágy és Szatmár megyék) élő, ugyanitt vállalkozást alapítani kívánókhoz szóló program, amely a kétnyelvűségre is fókuszál. A célcsoportba mindenki beletartozik, akinek az északnyugati régióba szól az állandó vagy ideiglenes lakcíme, 18-64 éves (kivéve a NEET – Nem foglalkoztatott és sem oktatásban, sem képzésben nem részesülő, 18 és 24 év közötti fiatalok) és a régióban, városi környezetben szeretne vállalkozást alapítani a kreatív iparágak vagy az IT szektorban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?