Újra lovas zarándoklatot szerveznek augusztus 20-án Perkőn

Augusztus 20-án a keresztény Magyar állam, a Magyar keresztény egyház és Magyarország védőszentje, Szent István király ünnepén ebben az évben is lovas zarándoklatot szerveznek a Kovászna megyei Perkő hegyen.

Második alkalommal  szervez lovas zarándoklatotaz Erdélyi Mária Út és Kovászna Megye Tanácsa a Kézdiszentlélek fölé emelkedő Perkő-magaslaton álló, Szent István tiszteletére szentelt kápolnánál tartandó Szent István- napi búcsúra augusztus 20-án. Fotó: Erdélyi Mária Út Egyesület

„Az Erdélyi Mária Út Egyesületnek fontos céljai közé tartozik a régi hagyományos zarándoklatok és szakrális helyek újraélesztése, bővítése, összekapcsolása és új tartalmakkal való megtöltése. Ezen kívül fontos, hogy az erdélyi lovas közösséget ilyen rendezvények útján is összetartsuk, és a lovasok kapcsolatokat ápoljanak egymással” – mondta el az eseménnyel kapcsolatban Triff Ramona, a zarándoklat koordinátora.

A nemzeti ünnep alkalmából szervezett eseményre várnak minden lovast és lovas zarándokot, hogy nemzeti ünnepünk napján fejet hajtsanak és tiszteletüket róják le Magyarország védőszentje előtt. Jelentkezni Triff Ramonánál, az Erdélyi Mária Út lovas zarándoklat koordinátoránál lehet a trifframona@yahoo.com e-mail címen.

A lovas zarándoklat programja:
2022 augusztus 20., szombat
09,00 óra - gyűlekező a kézdiszentléleki istállóknál
10,00 óra - Kézdiszentlélek központja: ünnepi felvonulás és beszédek
10,30 óra - indulás a Perkőre
12,00 óra - Búcsús szentmise kezdési időpontja a Szent István kápolnánál
A szállást és az étkezést a szervezők biztosítják. Facebook-esemény itt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?