Ritka felvételek egy hárombocsos medvecsaládról (VIDEÓ)

Ritka felvételeket tett közzé egy hárombocsos medvecsaládról az országos erdészeti hatóság. A Romsilva videójában az látható, miként reagál a hárombocsos anyamedve, amikor észreveszi az erdészt.

A három medvebocs kíváncsinak tűnik, amint észreveszik természetes élőhelyükön az embert, az anyamedve azonban megpróbálja eltávolítani őket az erdész közeléből.

„Három jól nevelt és engedelmes bocsot nevelő anyamedve azonnal aktiválja az anyai ösztöneit, amint találkozik Ionel Moroșanu kollégánkkal a Suceavai megyeiIgazgatóság Broșteni erdészetének kezelésében lévő erdő közepén. Kollégánk biztonságos távolságból, a nézők örömére, de a négy szőrmók iránti legjobb szándékkal filmezte le őket" – írták a Romsilva illetékesei a videóhoz mellékelt üzenetben. A szakemberek emlékeztetnek arra, hogy a medvéknek legtöbb két-három bocsuk van, nagyon ritkán akár négy is, az anyaállatok nagyon gondoskodóak és védelmezőek.

A bocsok legalább két évig maradnak az anyjukkal. A táplálékkeresés során a medvék hosszú utakat tesznek meg, minden érzékszervüket, különösen fejlett szaglásukat használva. A Suceava megyei Erdészeti Igazgatóság több mint 270 000 hektár állami erdőt kezel.

Nyitókép: képernyőmentés

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁTKapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?